biopejse-5
Bolig og indretning

Udskift brændeovnen med en biopejs

Med en biopejs i stuen er du med til at øge den hyggelige stemning i rummet og på samme tid har du et apparat, der kan give en god varme og på samme tid pynte rigtig godt. Biopejsen er et forholdsvis nyt produkt, der er ved at finde sin plads på det danske marked. Biopejsen er, som ordet antyder, en pejs der kører på bioethanol. Forbrænding af bioethanol er en meget ren en af slagsen. Dvs. der ikke bliver dannet sod eller aske og dermed bliver pejsen ikke beskidt eller gør gulvet beskidt. Dette sparer en for rengøring og gør at pejsen holder sig pæn at se på.

Biopejse kan give en rigtig god varme. Mange bliver overrasket over hvor meget varme de egentlig kan levere. De kan dog ikke overtage en radiators funktion og dette ville oven i købet også blive unødvendigt dyrt.
Biopejsen egner sig godt til stuen, hvor det kan være nødvendigt med lidt ekstra varme hen på de kolde vinteraftener. Udover at være en varmekilde, er det også bare en ting, der spreder hygge i det rum den står i. Når man vil have gang i pejsen, kan den hurtig tændes. Bioethanolen påfyldes efter brugsanvisningens fremgangsmåde og antændes derefter med en langhalset lighter. Dette tager ingen tid og pejsen kan altså tændes meget nemt og hurtigt når behovet opstår, i modsætning til en normal pejs eller brændeovn, hvor der kræves lidt mere arbejde for at få gang i flammerne.

Der er flere fordele ved en biopejs i forhold til de traditionelle pejse og brændeovne. Biopejsen er selvfølgelig fri for en skorsten. Dette giver en stor frihed og gør, at den kan installeres i alle huse eller lejligheder. Afhængigt af hvilken biopejs du køber, kan den stilles på gulvet eller bordet og kræver dermed ikke nogen montering. Pejsen kan med fordel også monteres på væggen for at hæve den fra gulvet.

Man skal huske at sørge for der er lidt udluftning i det rum biopejsen står, så der på den måde kan cirkulere luft i rummet. Dette er nødvendigt da forbrænding kræver ilt. Læs derudover pejsens brugervejledning, for at være sikker på pejsen bliver brugt korrekt, og du får mest glæde ud af den.

Standard

2 thoughts on “Udskift brændeovnen med en biopejs

  1. Betina Holbæk says:

    Da jeg sidste år besluttede mig for at jeg skulle have en pejs i stuen stod valget mellem en biopejs eller en almindelig brændeovn. Jeg ville gerne have en pejs, der var miljøvenlig. Må indrømme at jeg designmæssigt faldt mest for en almindelig brændeovn fordi det giver en anden slags hygge til stuen.
    Da jeg hørte om morsøs miljøvenlige initiativer blev jeg solgt – valgte derfor at købe en brændeovn ved morsø, da jeg fik det bedste fra begge verdener http://denmark.morsoe.com/morsoe-7443 .
    Bare til inspiration til andre folk der måske står i samme situation, som jeg gjorde sidste år..

  2. Jeg er altså også til biopejs. Alene det, at man ikke behøver at få lavet en skorsten, når man nu ikke har en i forvejen, er et stort plus. Oven i det, synes jeg, at det er hamrende smart, at det er så let at flytte rundt på biopejsen, når man har brug for det :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>